zorgen doen we samen

Even voorstellen:


Stefan Floors, dat ben ik. Onafhankelijk en zelfstandig dienstverlener in de postmortale zorg, maar vooral óók getrouwd en vader van twee prachtkinderen die mij de focus op het leven steeds opnieuw teruggeven.


Die focus op het leven, die heb ik nodig om de passie in het werk als postmortaal zorgverlener te kunnen laten zien. Ik werk met de dood en dat is zorg die vooral ook met het léven te maken heeft omdat ik het als mijn taak beschouw de overledene weer het gezicht te geven dat zo goed is gekend; waarin de dood zachter is en het leven helderder.


Mijn missie en visie is: niemand hoeft na de dood onherkenbaar te blijven. Mijn focus is te allen tijde: ‘ik verzorg iemand en dan kun je het zién in plaats van het te moeten geloven’. Ik werk sinds 2001 in de overledenenverzorging en ben jaren lang mortuarium medewerker geweest, in deze periode heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van reconstructie werkzaamheden. Sinds 2017 ben ik zelfstandig ondernemer en dat geeft me de ruimte om te werken zoals ik dat wil met focus op de overledenen. Mijn gevolgde opleidingen geven mij onder andere de kennis en kunde om te doen wat ik goed kan.


Mijn vooropleiding is verpleegkunde met als achterliggende gedachte om eerst ouder te worden en dan uitvaartleider te gaan worden. hiervoor heb ik de opleiding uitvaartondernemer via de STIVU afgerond. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van make-up en camouflage, ik heb de opleiding obductie assistentie afgerond en ben opgenomen in het register van NVOA Vesalius. Tevens ben ik gediplomeerd thanatoprakteur en ben ik opgenomen in het register van het NIT en NVOA Vesalius.


Ik ben actief in de branche als het gaat om verbeteringen en ervaringen delen middels bijeenkomsten, commissies of werkgroepen.


Het bedrijfslogo bestaat uit twee rijen losse bolletjes die samenkomen in één geheel, een Infinity teken. Voor mij betekent dit dat we samen kunnen zorgen voor oneindige herinneringen.


Het blauwe deel staat voor mijn bedrijf en het grijze deel staat voor de ondernemer of familie waar ik mee werk, zij zijn mijn referentiekader. Het Infinity-teken staat symbool voor oneindige verbondenheid in de zorg om de overledene. Daarbij ligt de focus op de details; niet op wat niet kan. Elk detail kan van grote waarde zijn in de herkenning van de overledene.


Daarbij staat niet alleen de overledene centraal. Met respect en aandacht treed ik de familie tegemoet. Het is fijn om sámen te werken, ook al is dat soms moeilijk of verdrietig. Met een steuntje in de rug kan de familie ook betekenisvol zijn in de laatste handelingen die gedaan worden als het gaat om verzorgen en kleden.


Om de zorg te optimaliseren inspireer ik graag mensen met mijn kennis en ervaringen ten aanzien van overledenenzorg. Door dit te delen komen we samen tot een prettige werkomgeving waardoor iedere overledene het respect en de zorg krijgt die hij of zij verdiend.


Samen kunnen we zorgen voor die oneindige herinneringen.